Schoorsteenbrood is een Middeleeuws brood recept dat op een kolenoven gebakken wordt. Van oorsprong komt het uit Transsylvanie in Roemenie.
De broden worden boven de smeulende kolen gegaard, totdat de suikerlaag is gekarameliseerd.
Het heerlijke ronde brood kan daarna gedipt worden met bijvoorbeeld kaneel, walnoot of grotzout. Ze hebben allerlei smaken. Uniek om eens te proberen.
Ook uniek om op uw historisch evenement of markt in te huren.
Deze setting wordt opgebouwd en uitgevoerd in een Middeleeuwse tent. Meteen de juiste sfeer voor uw event.
Deze Middeleeuwse tent met Schoorsteenbrood boeken?
De bakkers vragen een vergoeding voor hun komst en verkopen dan op eigen risico. Of deze Middeleeuwse bakkers kunnen op basis van volledige uitkoop op uw event uitdelen.
Brood maken in de Middeleeuwen was een dagelijkse bezigheid. Rijke mensen konden zich de beste granen, zoals tarwebloem veroorloven. Het armeluis-brood bestond uit gerst of rogge. Op Outdooroutfitter staat een leuk artikel over brood in de Middeleeuwen.
De Schoorsteenbrood bakkers hebben 7 bij 7 meter vrije ruimte nodig voor de tent en de haringen die ongeveer 20 cm. de grond in gaan. En een 220 volt stroompunt.